ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Aγαπητοί φίλοι,

02/2017.

Είχα ......αιώνες να γράψω ....έτσι για τον καημό ας γράψω και για το φινάλε.

Δεν πίστευα ποτέ, εδω και 45 χρόνια, που ερωτεύτηκα το άθλημα που μου έδωσες χαρές, προβληματισμούς, λύπες, πίκρες, νεύρα, απογοητεύσεις, τσαντίλες .............και ένα σωρό διαφορετικά συναισθήματα, ο,τι θα το διέγραφα απο την ζωή μου. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Ευτυχώς τα κατάφερα, με την βοήθεια της οικογένειας μου.

Δυστυχώς ουδείς απο τους γνωστούς και "φίλους" προβληματίστηκε για το γιατί. Είχα την ελπίδα οτι τουλάχιστον θα ήθελαν να ακούσουν, την άποψη μου για κάποια θέματα, να με συμβουλευτούν..............άστο χεχεχε. Να ενδιαφερθούν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. Ούτε καλημέρα.........Ούτε επίσκεψη τυπική όταν έρχονται να πάρουν τα πιδιά τους απο τον ίδιο χώρο που βρίσκομαι. Είναι φαίνεται μακρυά απο τη πόλη και δεν προλαβαίνουν να δούν για τους τύπους τι κάνει αυτός εκεί πάνω. Τόσο μυαλό που ούτε σαν πελάτη δεν έχουν το μυαλό με με δούν. Με κάτι τέτοιες συμπεριφορές με κάνουν να σκέπτομαι πόσο χαζό για να μην πω τίποτε άλλο, ήμουν που πρόσεχα τα παιδιά τους και προσπαθούσα να τα ενισχύσω. ΚΡΙΜΑ. Κάτι δεν είχα καταλάβει εγώ καλά τόσα χρόνια. ΤΕΣΠΑ.

Το κερασάκι στην τούρτα ................"άντε να μάθεις basket ρε και μετά έλα να πεις..."

Πάω να μάθω και αν αργήσω να γυρίσω.............μην με ψάξετε.

Ευχαριστίες σε όσους με σκέφτηκαν, σε όσους κουράστηκαν μαζί μου για τα παιδιά τους, για την εκάστοτε παρέα. Μακάρι κάποια απο τα εκατοντάδες παιδιά που προσπάθησα να διαπαιδαγωγήσω με τις αξίες που με έμαθαν απο το σπίτι, να λένε καμιά φορά............."είχα κάποτε έναν προπονητή που μας έλεγε κάτι "εξωπραγματικά" τότε που σήμερα με βοηθούν να είμαι καλύτερος σαν άνθρωπος, να βοηθάω όπως και εκείνος και να απολαμβάνω τα ...................μικρά της ζωής.

Εις το επανειδείν............... αγαπητοί.


























Το ιστολόγιο αυτό ξεκίνησε με το σκεπτικό να είναι μια βάση ενημέρωσης και ανταλλαγής προβληματισμών για τους φίλους της ομάδας καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας ...........και όχι μόνο.

Ο Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Σπάτων, ιδρύθηκε το 1993 ,από κατοίκους της πόλης, που είχαν αγάπη για τον αθλητισμό και μεράκι με το basket. Η ομάδα λοιπόν αυτή ,ξεκίνησε από την 4η κατηγορία του Πρωταθλήματος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής.

Πέρα από την αγωνιστική επιτυχία , η ομάδα μας ,έχει καταφέρει να προσελκύσει το αθλητικό ενδιαφέρον των κατοίκων - γονέων της πόλης μας, αλλά και των γύρω περιοχών

Οι προσπάθειες του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου,επικεντρώνονται , αφενός στην καλή πορεία των αγωνιστικών τμημάτων και αφετέρου στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού παιδιών στα τμήματα της ομάδας. Η ομάδα έχει αγωνιστικά τμήματα ανδρών, εφήβων, παίδων, παμπαίδων,γυναικών και κοριτσιών. Εκτός από τα αγωνιστικά τμήματα υπάρχουν και πέντε τμήματα mini. Η βασική φιλοσοφία της ομάδας είναι, μέσα από την άθληση και το παιγνίδι , τα παιδιά, να βελτιώσουν την σωματική και ψυχική τους υγεία αλλά και την κοινωνικοποίηση τους. Απώτερος στόχος να εφοδιαστούν με τέτοια στοιχεία, ώστε στο μέλλον να στελεχώνουν την ανδρική ομάδα.


Βασικό μέσον ύπαρξης του σωματείου είναι οι συνδρομές των αθλητών.Αυτές χρησιμοποιούνται για την κάλυψη κύρια των αμοιβών των προπονητών των τμημάτων και την κάλυψη των αναγκών των τμημάτων. Αυτές περιλαμβάνουν,αμοιβές των γιατρών, τα έξοδα προμήθειας αθλητικού υλικού, η πληρωμή της γραμματείας και των διαιτητών των αγώνων, οι μετακινήσεις, οι εκδηλώσεις κ.α. Στηριζόμαστε σε σας τους γονείς για να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Όλα εξαρτώνται από την δική σας διάθεση.



Επιθυμούμε λοιπόν, την ηθική και όχι μόνο υποστήριξη σας. Επίσης, την παρουσία σας τόσο στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες των τμημάτων που αθλούνται τα παιδιά σας, την συμμετοχή σας στις όποιες δραστηριότητες της ομάδας (εκδηλώσεις – ομιλίες – σεμινάρια), την συμπαράστασή σας με όποιο τρόπο μπορείτε (καταβολή συνδρομών, υποβολή και συζήτηση των ιδεών σας για την περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων, η αξιοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων και γνωριμιών σας για την βελτίωση των δραστηριοτήτων και των δυνατοτήτων των τμημάτων) .



Σας ευχαριστούμε, εκ των προτέρων .



ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΠΟΛΥ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ Δ.Σ.ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.



ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΣΥΧΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο

www.facebook.com/spatabasketball

ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ στο

www.facebook.com/ΑΟΚ Σπάτων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ στο

www.spatabasketball.com


ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ.



EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ.



Το ....υστερογραφο.........στην αρχη.

...."Στο ιδιο εργο θεατες, εσυ και εγω τραγουδιστες, φανατικοι της πιο φευγατης εξουσιας. Αυτο το εργο ειναι παιγνιδι φαντασιας....Στο ιδιο παντα σκηνικο και στης ψυχης τον πανικο.....αποψε πνιγομαι χρειαζομαι αερα...............θελω να αρχισω απο δω αλλιως τα πραγματα να δω..........να πω στον κοσμο μια δικη μου ..........Καλημερα"



ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ...ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ

Ναι αμε΄......................11/2014



ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ .......ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

WWW.COACHBASKETBALL.GR







Μεχρι τωρα εχουμε................επισκεψεις.

Καλως ηρθατε στην σελιδα μας.

Η εγγραφή σας, σαν "αναγνώστης" ειναι σηματική για μας. Τα σχόλια σας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να είναι ουσιαστική και αμφίδρομη η επαφή.

Η ανάγνωση ΜΟΝΟ δεν είναι αρκετή

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΑΚΑΔΗΜΙΑ.......ΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.

Στο μυαλο μου υπαρχει και δουλευετε παρα πολλα χρόνια. Η τεχνολογια σημερα μας βοηθαει να ερθουμε πιο κοντα και να ανταλλασουμε και αποψεις. Οι αποστασεις πια δεν υπαρχουν.
Με αφορμη την ερωτηση του συνοδοιπορου Δημητρη, απο την Ξανθη ανοιγω αυτο τα θεμα.

Αυτο που εχουμε εγνοια ειναι τα μικρα παιδια . ΟΙ επονομαζομενες ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ.

Για μενα ακαδημιες ειναι ολα τα τμηματα των μικρων και νεων αθλητων εκτος απο την ανδρικη. Ολα αυτα τα παιδια λοιπον το πρωτο που χρειαζονται ειναι εναν παιδαγωγο . Αν αυτος ειναι και καλος γυμναστης θα ειναι το τελειο. Προτιμω δηλαδη να μαθει τα παιδια να ειναι ανθρωποι και ας μην τα μαθει το αθλημα τελεια. Δεν τον θελω τον παικταρα που βριζει. Τι να τον κανω αν γκρινιαζει προς τους συμπαικτες τους και τους διαιτητες. Δεν τον θελω να μην σεβεται την ομαδα που νικησε, και ιδιαιτερα με μεγαλη διαφορα, την αδυναμη. Θελω πρωτα απο ολα να ξερει να "χανει". Να συνεχιζει την δουλεια και να μαθαινει απο τα λαθη του. Τον θελω να μαθει να λεει "ευχαριστω", "συγγνωμη", "ωραια πασσα", "δεν πειραζει που εχασες το καλαθι", "παμε πιο δυνατα", "μπραβο ομορφο καλαθι"........και αλλα τετοια.
Οταν τα χωνεψει αυτα τοτε θα του ζητησω να ακουει και να μην διακοπτει τον προπονητη και να εκτελεσει τις ασκησεις οσο γινεται πιο σωστα ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΥΝΗ. Να μαθει να ερχετε στην προπονηση για τον εαυτο του. Να μαθει να απολαμβανει την προπονηση του οσο κουραστικη και να ειναι. ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ.
Τοτε θελω να μαθει οτι οταν ερχετε στην προπονηση για μια ωρα να μεινει συγκεντρωμενος σε αυτην. Σκοπος μου ειναι αυτα τα παιδια - αθλητες να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
Τους θελω κοντα στο αθλημα που διαλεξαν σε καθε στιγμη. Οταν παιζει ενα αλλο τμημα απο το δικο του και ειναι στο γηπεδο, παιρνει "ποντους". Οταν λεω ποιος θα πιασει εκεινη την μπαλλα τον θελω να τρεξει πρωτος. Δεν με νοιαζει αν ειναι ή δεν ειναι παικταρας......θελω να τον βλεπω να "βουταει" για μια χαμενη μπαλλια. Πιστευω οτι ετσι θα "βουτηξει" και για μια ευκαρια που θα προκυψει στην ζωή του.
Νοιωθω οτι πετυχα πολλα αν ειναι ενας ευχαριστημενος και φερει και τον φιλο του. Του ειπε ελα και εσυ γιατι με τον προπονητη μου περναμε καλα και ευχαριστιεμαι ελα να δεις. Θελω να βλεπω στα ματια τους ολα εκεινα τα συνασθηματα που μονο ο αθλητισμος σου προσφερει. Απολαμβανω την αγνοτητα του μυαλου των παιδιων και δεν θα το πονηρεψω, να κινηθουν ετσι για να περδισουν ενα παιγνιδι. Θα τους μαθω π.χ. να παιζουν αμυνα ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. Δεν θελω να τον κρατησεις αντικανονικα. Δωσε συγχαρητηρια ακομη και στον αντιπαλο για μια καλη ενεργεια. Εσυ θα εισαι κερδισμενος τελικα.
Ξερω οτι αν κρατησω τα παιδια στο αθλημα θα εχουν μονο κερδος. Ασχετα ικανοτητων. Δεν ειναι ολοι ταλαντουχοι. Οι πολλοι δεν θα συνεχισουν να αγωνιζονται σε καποιο επιπεδο. Τους πολλους λοιπον αυτους θελω να τους επνευσω να γινουν, μελλοντικοι φιλοι του αθληματος, που υπηρετησαν καποια χρονια. Τους θελω μελλοντικους παραγοντες, τους θελω μελλοντικους γιατρους ή φυσιοθεραπευτες, τους θελω μελλοντικους προπονητες.
ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.




Θα δουμε αργοτερα και το τεχνικο κομματι. Τουλαχιστον ετσι οπως το δουλευω αρκετα χρονια τωρα. Επισης και το οργανωτικο μερος των ακαδημιων.

Μακαρι να γινει μια ουσιαστικη κουβεντα. Αν παλι δεν υπαρχει ανταποκριση..........αυτο το καλο εχει η τεχνογογια. Θα γραφω τις σκεψεις μου.....................για μενα.......χεχεχε

19 σχόλια:

  1. Αυτό που κατάλαβα για "τους φίλους" που λες είναι και τους ξεχωρίζω σε δύο κατηγορίες.
    1η Κατηγορία αυτοί που είναι ας το πούμε κολλημένοι και τρέχουν πίσω από την κάθε ομάδα και στην πόλη μου είναι και γιατροί και δικηγόροι που με πρόσχημα τα παιδιά τους γίνονται και αυτοί παιδιά (ότι καλύτερο δε νομίζεις?).
    Η 2η είναι κάποιοι έξυπνοι ανήκουν ίσως και στην παραπάνω αλλά ο σκοπός δεν είναι ανιδιοτελής. Πεδίο λαπρόν και δόξης είναι η ενασχόληση τους με τις Ακαδημίες.Είναι εκείνοι οι κλασικοί Ελληνάρες που θέλουν προβολή τόσο δική τους όσο και του παιδιού τους η μάστιγα και εφιάλτης κάθε προπονητή.

    Σε κουβέντες με τους προπονητές όταν είναι σκασμένοι από τέτοιες συμπεριφορές μου λένε καλύτερα λίγοι και καλοί παρά πολλοί και γκρίνια.
    Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο και αν μπορεί κανείς να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.
    Στην γειτονική Κομοτηνή πατέρας και χρηματοδότης Ακαδημίας πήρε τον γιο του γιατί πίστευε πως δεν τον προωθούν (όχι πως άξιζε ).
    Αυτός είναι ο τύπος του Έλληνάρα.

    Ξέφυγα αλλά αυτά μόνο με κουβέντα ,τσίπουρο και τους φίλους είναι καλό να τα λέμε .
    Άϊντε κανόνισε να 'άρθεις γρήγορα πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σιγουρο ειναι οτι σπανια θα βρεις γονιο μπασκετικο που να ειναι αντικειμενικος.Μπορει και να μην ειναι δυνατον. Πιανω τον εαυτο μου, που εχει πολλες ιδιοτητες πια, να κρατιεμαι να μην μιλησω ουτε στο παιδι μου ουτε στον φιλο προπονητη, για να μην παρεξηγηθω. Ευτυχως ο φιλος προπονητης σεβετε την αποψη μου.
    Οσο εχουμε διαθεση και κουραγιο συνεχιζουμε με οποιες συνθηκες. Τα δικα μου καπου εχουν εξαντληθει. Χρειαζομαι νεο αιμα για να προχωρησω σε υλοποιησει των οσων εχω στο μυαλο μου. Τωρα βρεθηκε ενας τετοιος μπασκετικος μπαμπας, λογικος, με μικρο παιδι ακομη. Θα μπει και αυτος στην διαδικασια ανταλλαγης αποψεων και καθορισμου μακροπροθεσμου στοχου.
    Αλλο κομματι που δεν εχει ο κοσμος ειναι συγκεκριμενους στοχους και τροποι επιτυχιας τους.
    Θελω να βλεπω και κοντα αλλα κυρια μακρυα. Οραματιζομε παιδια και ηλικιες και τι μπορουν να πετυχουν με οργανωμενη και σε βαθος δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα φίλε μου . Αυτά που γράφεις τα έχω ζήσει και τα ζω . Έπιασα και γω τον εαυτό μου να σκέφτεται έτσι αλλά τι να κάνουμε ανθρωποι είμαστε αλλά έχουμε και ένα άλλοθι.
    Συμμετέχουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ηταν τελειο να ερθω μονιμα επανω και να υλοποιησουμε παρεα τα ονειρα μας.Ομως επειδη η ζωη μας ειναι εδω στον νοτο θα ερθω οπωσδηποτε σαν επισκεπτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επανερχομαι με αναλυση-σκεψεις για τον τροπο που πρεπει να δουλευουν οι ακαδημιες.Κυρια τεχνικη αναλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ομαδα της πολης πρεπει να εχει εναν συγκεκριμενο αγωνιστικο προσανατολισμο.Σε ολα τα επιπεδα πρεπει να υπαρχει μια συνεχεια και μια αναλογη προπονητικη φιλοσοφια. Η ανδρικη ομαδα, που ειναι και η βιτρινα αγωνιστικα ειναι η συνεχεια των παμπαιδων, των παιδων, των εφηβων.
    Μια ξεχωριστη αγωνιστικη εικονα ειναι το ζητουμενο.Μια εικονα σε σχεση με το "υλικο" των παιδιων αθλητων που εχουμε στην περιοχη μας. Το σιγουρο ειναι οτι τα πολυ ψηλα παιδια 2.05 - 2.10 δεν τα βρισκουμε.Αν βρεθουν θα δουλευτουν αναλογα. Αρα οι υπολοιποι παικτες μας θα εχουν ενα αναλογο υψος. Για μενα ολα τα επιπεδα των παικτων πρεπει να μαθουν και να βελτιωνουν εναν τροπο παιγνιδιου που μεσα απο συγκεκριμενα ορια να μπορουν να δειξουν το οποιο ταλεντο - μυαλο εχουν.
    ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΥΝΑ.
    Ολοι ειναι ικανοι να μαθουν να πιεζουν τον επιτιθεμενο να ΜΗΝ παρει την μπαλλα.
    Οταν το καταφερει δεν πρεπει να περασει τον αμυντικο με τιποτε. Ειτε απο δεξια ειτε απο αριστερα. Δεν του δινω πλευρα να παει παρα μονο αν ο παικτης μου μπορει να εκτιμησει την αδυναμια του αντιπαλου και να την εφαρμοσει. Το block out με φωνη ειναι νομος. Η ομιλια ειναι βασικο συστατικο.Δεν ειμαστε σε εκκλησια.
    Η αμυνα μας ξεκιναει απο το αντιπαλο καλαθι.Εχουμε κυρια αμυντικα "συστηματα" που τα δουλευουν ΟΛΟΙ.
    ΕΠΙΘΕΣΗ
    Αυτη ξεκιναει πριν την στιγμη που θα ερθει η μπαλλα στην κατοχη μας. Πριν να παρουμε το σιγουρο αμυντικο rebound η την μπαλλα μετα πο επιτυχημενο καλαθι οι 4 παικτες μας εχουν παρει τις θεσεις τους μεσα στο γηπεδο, οπου εχουν αυτες ορισθει. Οριζουμε θεσεις στο γηπεδο ΟΧΙ παικτες στις θεσεις.Ετσι οι παικτες ασχετα υψους και μυαλου καταλαμβανουν θεσεις. Η μπαλλα μεταβιβαζεται με passes.θελουμε να εκμεταλευτουμε τα πρωτα δευτερολεπτα της επιθεσεης πριν οργανωθει καλα η αμυνα των αντιπαλων. Δεν μας πειραζει να γινει ενα shoot με καλες προυποθεσεις.Αλλωστε οι 3 η 4 απο τους παικτες μας θα πηδηξουν για το επιθετικο rebound.Μετα θα πιεσουν τους αντιπαλους να μην βγουν στην επιθεση ευκολα. Εμεις βλεπουμε καλυτερα που θα παει η μπαλλα. Εχουμε σχεδιασει μια επιθετικη κινηση που αφορα ολους τους παικτες μας και που κινουνται ολοι. Μεσα σε αυτην την κινηση εχουμε επιμερους επιλογες μεσα σε καποια ορια και προυποθεσεις. Δινουμε στους παικτες μας μια ελευθερια κινησεων, αναλογα με το μυαλο τους,να κινηθουν και να παρουν οτι τους δινει η αμυνα, μεσα απο τα επιμερους κομματια της κινησης μας.Επικροτουμε και απαιτουμε την ομαδικοτητα. Μια πασσα παραπανω, ικανοποιει δυο παικτες.
    Ξεκουραση υπαρχει μονο στον παγκο.κανεις δεν μπορει να παιξει full παραπανω απο λιγα λεπτα.
    Θελουμε 12 παικτες μεσα απο 20, για καθε τμημα - ομαδα μας, που να "πολεμανε" ΚΑΘΑΡΑ και στην προπονηση και στον αγωνα.Δεν θελουμε "πονηριες" στο παιγνιδι μας. Εξυπνες κινησεις και θρασος μας αρεσουν, ασχετα καταληξης, δεν βιαζομαστε.
    Βελτιωνουμε την αμυνα μας και την επιθεση μας δουλευοντας τις λεπτομερειες. Θελουμε να προσπαθησουμε να κανουμε τελεια τις οποιες κινησεις μαθαινουμε. Οσο πιο πολυ χωρο εχει ο εγκεφαλος καθε παιδιου τοσο πιο πολυ τον φορτωνουμε.


    Επανερχομαι για αναλυση του καθε κομματιου, αμυνα,επιθεση,γενικη συμπεριφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχει απάντηση αλλά ανάρτηση όλου του άρθρου σου στο site μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν εχετε καποια παρατηρηση στο σκεπτικο μου, θα ηθελα να την ακουσω. Ετσι θα βελτιωθει η ολη υλοποιηση της σκεψης.

    Με κολακευεις με την αναρτηση στην σελιδα σου.Η πολεις, εκτος Αθηνων, με αρεσουν πολυ.Πιστευω οτι εκει ζειτε πιο ανθρωπινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια μικρη παρενθεση απο τις ακαδημιες.

    Σεβομαι οτι υπαρχει οινομικη στενοτητα.Ειναι μια δικαιολογια ολων οσων δεν πολυενδιαφερονται σε βαθος για τα παιδια τους και την ομαδα.
    Εχουμε περιπου 140 παιδια, εκτος της ανδρικης ομαδας. Αν εχουμε μια μηνιαια συνδρομη της ταξης των 30 € ποσα χρηματα μαζευουμε. Αντε να μην πληρωνουν ολοι, γιατι θελουν και "κυνηγι".......να πληρωνουν οι......100 εχουμε σταθερα 3000 € το μηνα.Το να πας σε εναν εμπορο και να του πεις δωσε μου 500€ θα σου πει δεεεεεεεεεεν ....Αν ομως του πεις δωσε μας 100 μπλουζακια με τα χρωματα και το σημα της ομαδας και βαλε και την εταιρια σου φατσα καρτα.Καααααιι θα ερχονται τα παιδια να τις παιρνουν απο το μαγαζι σου. Επισης θα κανεις και 20-30% εκπτωση στα μελη του συλλογου στα ειδη που εχεις στην επιχειριση σου. Ο εμπορος τι θα πει .........οχι ???.Βαλτε αυτο επι οσες επιχειρησεις εχετε διαθεση και να το μεγαλο εξοδο των ομαδων ΝΤΥΣΙΜΟ....λυμενο.Ακομη και παπουτσια, με μια συμμετοχη, μπορουμε να εχουμε.
    Αν του πεις δε οτι ο συλλογος εκτος απο τα 140 παιδια εχουμε 200-300 μελη, θα τριβει τα χερια του για τους υποψηφιους πελατες.
    Αρα με τα χρηματα των συνδρομων πληρωνεις προπονητες-μετακινησεις-γιατρους και οτι αλλο επιλεξει σαν προτεραιοτητα η διοικηση.

    Θελετε και αλλες ιδεες-ΛΥΣΕΙΣ (ΕΦΙΚΤΕΣ)????? ............εχω ενα "βουνο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταζεσαι να συμφωνησεις με "παπουτσοεμπορο" για 200 ζευγαρια παπουτσια...!!!!!!!!!! Οι αθλητες εχουν και αδελφακια και γονεις, που θελουν παπουτσια. Δεν θα πουν οχι οταν θα εχουν εκπτωση 20-30-40%...... ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα.
    Το ΄άλλο με τον Τοτό το ξέρεις???
    Έκπτωση ο παπουτσέμπορος????
    Δυστηχώς έχουν άλλη νοοτροπία όχι μόνο αυτοί αλλά λαο οι γονείς παιδιά.
    Εδώ και μερικά χρόνια δεν έχω δει διαφήμηση στις φανέλες των ομάδων από κανένα μαγαζί αθλητικών ειδών.
    Και μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα υπάρχει και ο κακός ο λύκος αλλά αυτά μόνο κατ'ιδίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πάλι καλημέρα.
    Ερώτηση?
    Στην ηλικία των 8-10-12 ετών τι θεωρείς ότι είναι καλύτερο για ένα μικρό παίκτη ,να μάθει ατομική τεχνική να βελτιώσει το όποιο ταλέντο ή να μάθει να δουλεύει με συστήματα ομαδικές τεχνικές εις βάρος της ατομικής τεχνίκής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mπρε τι συστηματα και αηδιες. Αυτα ειναι για τους προπονηταραδες που αντιγραφουν το συστημα που ειδαν καπου και νομιζουν οτι εχουν τους αναλογους παικτες.

    ΔΩΣΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ.

    Καθε μερα να κανουν dribble,πασα, shoot,αμυνα και ατομικες επιθετικες ενεργειες.

    Οταν παιζουν διπλο, 3vs3 και 4vs4 ΤΟ ΠΟΛΥ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ,να φορτωνει ο "σκληρος" τους. Την μπαλλα την κατεβαζει οποιος θελει. Ας την χασει ο "ψηλος" και ας μαθει να γυρναει γρηγορα να καλυψει το "λαθος" του. Προεχει η pass και αν δεν μπορει μετα απο 2-3 δευτερολεπτα να την δωσει, τοτε κανει και dribble. Πρωτα η pass και η προσποιηση. Τα συστηματα μονο για το συστημα "σκοτωνουν" τους παικτες. Την μπαλλα στο πλεκτο θελουμε να βαλουμε, οσο γινεται πιο ευκολα.
    Για αυτα τα παιδια τωρα μια απλη κινηση στην επιθεση που να παιρνουν ολοι απο ολες τις θεσεις θα ηταν χρησιμη, με αλλαγες θεσεων, οχι στατικα.Παντα δε το μυαλο και η σταση του σωματος θα δειχνει οτι θελω να βαλω το καλαθι οχι απλα να γυρισω την μπαλλα. Αλλωστε εχουμε σαν δεδομενο οτι σαν "ανδρες" θα καλουπωθουν με συστηματα. Βλεπεις σε τοπικο επιπεδο ανδρικη ομαδα με μεσο ορο υψους 1.80 με 1.90 και παιζουν καποιοι 4αρια και 5αρια.........για κλαματα δηλαδη. Γιατι ο σημερινος,1.90 οταν ηταν πιτσιρικας τον εβαζαν κατω απο το καλαθι και περιμενε ποτε θα ευαρεστηθει ο κωλοτουμπας να του δωσει την μπαλλα για να δει τι σχημα εχει.Οταν δε δεν εβαζε το καλαθι τα ακουγε και απο πανω. Αυτος ο τοτε "ΨΗΛΟς" δεν εμαθε οχι dribble να κανει και να κατεβαζει την μπαλλα, αλλα το καλαθι το εβλεπε παντα με την ...............πλατη του. Τι να κανει τωρα σαν ανδρας.....κολοκυθια. Εχουν χαθει χιλιαδες παιδια ετσι.
    Το οραμα ειναι να κερδισουμε αγωνα μινι και παιδικο αντε και εφηβικο με ζωνη και συστηματα και 4αρια και 5αρια........συγχαρητηρια.....θλιψη.Κοντοφθαλμοι και εγωιστες. Κυνηγανε αποτελεσματα στις ακαδημιες και δεν κυνηγανε να φτιαξουν το μελλον. Δεν ειμαι κατα του αποτελεσματος αλλα δουλευω τα παιδια για το αυριο. Κανω υπομονη καποια πρωτα χρονια να μαθουν και οι "ψηλοι" να κατεβαζουν την μπαλλα και οταν μαθουν εχω πλεονεκτημα. Δουλευω χρονια ψηλα παιδια, μαθαινουν καποια πραγματα, να βλεπουν το καλαθι, και πανε σε τοπικες επιλογες και αλλους προπονητες(σχολειο) και τους βαζουν να παιζουν κατω απο το καλαθι. Δεν παιρνουν σχεδον ποτε την μπαλλα και ξεχνανε και αυτα που εμαθαν.

    Η απαντηση στην ερωτηση και πως θα παιζουν?ειναι.....παιζουν ολοι αμυνα, δεν θελει μυαλο, παθος θελει, βοηθανε στα rebounds, κοιτανε με passes να παμε την μπαλλα στην επιθεση, κανουν drbble μεχρι να βρουν χωρο για pass κινουνται στην επιθεση και μαθαινουν να κανουν SHOOT πολλα SHOOT ατελειωτα τετοια. Αυστηρα μετα απο καλη επιλογη οχι αναρχα.Επειδη δε τα περισσοτερα ειναι εξω δεν μπορω να βλεπω τους αλλους 4 να χαζευουν το οποιο shoot χωρις να πηδανε στο επιθετικο rebound.

    Αυτα τα ζηταω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.
    Eπειδη δε τα "ξεχναω" τους τα εχω γραψει και σε πανό στο γηπεδο, για να τα βλεπουν συνεχεια. Σταματα η προπονηση για να ξαναδουν το Νο3 που ειναι η ομαδικοτητα π.χ.

    Αυυυυυυυυτα για τωρα...ορεξη να εχουμε να λεμε. Εχω απαντησεις για τα περισσοτερα που θα ρωτησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημητρη, σε ευχαριστω για την παρεα και για το κινητρο... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσο ταιριάζουν οι μπασκετικές αντιλήψεις δεν φαντάζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακαδημίες... Ουφφφ τι λες τώρα; Ακόμη θυμάμαι ως επτάχρονος να προσπαθώ να φτάσω την μπάλα σε μπασκέτα ενηλίκων... Άσε που καθόλη την ενεργή συλλογική μου ενασχόληση κανόνας ήταν το ανεβοκατέβασμα των κερκίδων και ο στίβος (μπλιαχ) και δευτερεύοντα τα τεχνικά κομμάτια!

    Συνέχισε σε διαβάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπάρχει και η μπασκέτα στο σπίτι για να παίξεις όσο θέλεις και να ξεφύγεις από τα κλισέ της προπόνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://proponitesbasket.blogspot.com/2010/07/blog-post_3896.html#more

    Eτσι για να μην ξεχνιομαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλλο ενα διαμάντι για αναγνωση και εμπέδωση..

    http://proponitesbasket.blogspot.com/2010/06/blog-post_9498.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή